Kan nattpotting gi bedre søvn for alle? Les om Trines erfaring!

Mange vegrer seg for å starte nattpotting i frykt for enda mer uro om natten. Men kan det være omvendt, at nattpotting faktisk kan gi bedre søvn for alle? Her forteller Trine Berg Hansen om hvordan nattpotting førte til mer og bedre søvn, færre oppvåkninger og mindre nattamming:

Trine og falk (10 måneder)

Vi har drevet med en lightversjon av ec fra fødsel av, og Falk er derfor vant til å tisse i vasken eller på do. Vi har også brukt tøybleier fra start. Falk går ofte lenge med tørr bleie på dagen, vi bare går på do når han må og så får han samme bleie på igjen.

Vi begynte for noen uker siden å oppleve mye uro på natten, og jeg tenkte det var fordi han måtte tisse. Han var såvidt våken, småklaget og sutret, lot seg bysse eller amme i søvn igjen (vi samsover), men så gikk det bare 30 min så var det påan igjen.

Så vi fant ut at vi bare kjører på med nattpotting uten bleie, og kledde på en treningstruse og la han. Jeg la et par lag med håndklær i sengen i tilfelle uhell, og tok en ekstra stabel håndklær nært sengen hvis de måtte byttes iløpet av natten, da kunne jeg bare kjapt hive de våte på gulvet og legge på nytt. Første natten sov han sammenhengende og dypt i 5 timer(!) før jeg løftet han opp sovende, gikk inn på badet med lyset av, tok ned trusen og holdt han frem og sa: nå kan du tisse (som vi bruker å si). Han tisset, og ble lagt igjen, sov like godt!

Resten av natten sov han godt, to ganger begynte han å knirke litt, da gikk vi raskt på badet og holdt frem, han tisset og sov videre, tørr hele natten. Kl 7.20 våknet jeg av at han surket og var våt, så på morgenen klarte jeg ikke å reagere kjapt nok på signalene hans. Men siden den første natten har han sovet uten bleie, noen kvelder har vi han oppe og tisser allerede før vi legger oss, andre ikke. Så på natten når han begynner å småklage går vi rett på badet å tisser, i stedet for å amme som jeg har gjort tidligere. Dessverre har vi fortsatt ikke mestret morgenen, så hver morgen har han tisset seg ut mellom kl 7.15 og 8, (luksus nok bare at babyen sover så lenge da!) men da er det altså en så liten skvett at jeg må kjenne med hånda rett på trusen for å merke det. Det har vært helt fantastisk, fordi vi har alle tre fått mye mer søvn siden vi startet med nattpotting, og en uventet fordel er at nattammingen har blitt redusert av seg selv til 0-2 ganger iløpet av hele natta.

Uventet fordel nr 2; han er enda bedre til å gi signal på dagen også, og vi har redusert bleiebruken til ca 2 stk om dagen. Nattpotting anbefales på det sterkeste!

Har du lyst til å prøve nattpotting, og trenger tips til hvordan du kan få det til å fungere? Les mer her: Å potte om natta.

Liker du det du leser?

Spander en kaffe på meg så jeg kan fortsette å spre kunnskap om babypotting! Tusen takk 🙂 – Annie

kr 45,00

3 kommentarer om “Kan nattpotting gi bedre søvn for alle? Les om Trines erfaring!

  1. Så morsomt å lese 😆 Vi har nå holdt på i snart 1 mnd, og utviklingen har jo vært kjempegøy siden jeg skrev dette. Nå er han oftere tørr enn våt på morgenen, har flere ganger sovet gjennom hele vår natt (12-7) uten å våkne for å tisse i det hele tatt, og de siste dagene har han til og med begynt å ta ut smokken for å si «tssse» når han må på do 🤩✨

    Likt av 1 person

  2. Her har vi brukt ec light fra 4 mnd og gikk for bleieslutt ved 20 mnd både på dag og natt. Nattpotte har vært gull verdt! Jenta tisser på potte om natten max 1-2 ganger (har nettopp fylt 2 år) og sier ifra selv. Hun sovner fort igjen etter tissing og sover gjerne fra kl 20 – 9.30 om hun får lov, noe mamma og pappa er takknemlige for! 🙏 Her i huset samsoves det med potte tilgjengelig i sengekanten 🥰

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: