Om meg, og Bli Bleiefri

IMG_5386

Jeg heter Annie, og bor på St.hanshaugen i Oslo sammen med min mann og våre to barn April (5), og Vårild (6 uker). Det var April som lærte meg å babypotte. Hun prøvde nok allerede fra hun ble født, men det var ikke før hun bikket 4 måneder at jeg skjønte hva hun prøvde å si meg. Fra det øyeblikket vi fanget vår første tiss over vasken på badet, har jeg vært lidenskapelig opptatt av dette – at babyer sier ifra når de må på do, allerede fra fødselen av.

Det er jo så åpenbart når man først blir vant til tanken. Og at den tanken er så fjern i vår kultur – at vi er så grunnleggende vant til å tenke at babyer tisser og bæsjer helt tilfeldig og uten å bry seg – mens babypotting er helt vanlig praksis i store deler av verden, det fasinerer meg. Jeg er overbevist om at vi trenger å etablere babypotting som en del av normalt babystell også i Norge, fordi jeg er sikker på at det gir mer fornøyde barn, mindre gråt og uro, bedre relasjon mellom barn og foreldre, og hyggeligere småbarnstid. Og færre bleier i søpla.

På denne bloggen vil jeg dele mine erfaringer med babypotting, og spre kunnskap og informasjon om denne vakre, men glemte, biten av barneoppdragelse.

God potting!

%d bloggere liker dette: